11 November 2011

Program Mengenalpasti Bakat (TID) Sukan Menembak fasa 2/2011


TARIKH : 10 NOVEMBER 2011
TEMPAT : LAPANGSASAR MENEMBAK BATU PAHAT, JOHOR


Pada 10 November 2011, satu program TID Sukan Menembak 2011 telah diadakan bertempat di Lapangsasar Menembak Batu Pahat, Johor. Seramai 57 orang pelajar menyertai program ini diiringi guru-guru sekolah masing-masing. Turut hadir En. Abdul Razak Bin Ali wakil dari Pejabat Pelajaran Daerah Batu Pahat dan juga ibu bapa pelajar-pelajar bagi menyokong Program Pelapis Negeri Johor dalam mencungkil bakat-bakat baru dalam Sukan Menembak Negeri Johor.

Beberapa ujian dijalankan oleh Jurulatih-jurulatih iaitu En. Subari Ariffin, En. Mohd Nasir Ramli dan juga En. Saadon kepada para pelajar. Pada TID kali ini lebih fokus kepada ujian stimulator, pemahaman dan kecekapan mata. Jurulatih memaklumkan ujian-ujian yang dijalankan adalah sumber dari pengalaman bekas JLN - Nikolaev Victor sepanjang dalam Sukan Menembak. Walaupun, bilangan pelajar yang menyertai kurang berbanding tahun-tahun sebelumnya, namun saya berharap agar pelajar-pelajar yang terpilih lebih berkualiti. 

Ucapan terima kasih diberikan kepada Pejabat Pelajaran Daerah Batu Pahat dan ibu bapa yang sudi hadir serta menyokong program ini sepenuhnya. Dengan penglibatan sepenuhnya dari PPD Batu Pahat, diharap akan lebih terancang pelaksanaan Sukan Menembak di Negeri Johor. Sekian, terima kasih.No comments:

Post a Comment