10 November 2010

KARNIVAL SUKAN PELAPIS 02/2010

KEPUTUSAN RASMI 
PASUKAN MENEMBAK PELAPIS NEGERI JOHOR 
DI KARNIVAL SUKAN PELAPIS NEGERI 02/2010

Seremban; Karnival Sukan Pelapis Negeri 02/2010 Sukan Menembak yang berlangsung di Lapangsasar Menembak Mantin , Negeri Sembilan pada 29hb dan 30hb Oktober hanya mempertandingkan 8 acara sahaja iaitu, air pistol individu lelaki dan wanita, air rifle individu lelaki dan wanita, air pistol berpasukan lelaki dan wanita dan air rifle berpasukan lelaki dan wanita.

Pada karnival ini, pasukan Menembak Pelapis Negeri Johor telah menghantar seramai 10 orang atlet bawah 16 tahun yang terdiri 6 lelaki dan 4 wanita serta 2 orang jurulatih. Secara keseluruhan pasukan menembak pelapis negeri Johor menduduki tempat ke-2 bersama pasukan Sabah dengan memenangi 1 pingat emas dan 2 pingat perak. Johan keseluruhan adalah pasukan Pahang dengan 3 pingat emas, 1 perak dan 1 gangsa.

Berikut adalah keputusan rasmi pasukan menembak pelapis negeri Johor di Karnival Sukan Pelapis Negeri 02/2010 yang lalu: -

Emas - Acara Air Pistol Lelaki Individu - Eddy Chew (648.7 mata)
Perak - Acara Air Pistol Lelaki Berpasukan - Eddy Chew / Nor Afiffuddin Bin Nordin / Koh Zhe Wei (1568 mata)
Perak - Acara Air Rifle Wanita Individu - Nur Aidatul Elia Binti Abd Rahim ( 476.7 mata)

Berikut adalah antara aksi-aksi atlet menembak pelapis negeri Johor: -


 Aksi Muhammad 'Izzat Saufi Burhanudin di peringkat final air rifle lelaki individu. Walaupun menduduki tempat ke-8, namun kepujian harus diberikan kerana berjaya keperingkat akhir.
 

 
Pemenang pingat emas acara air pistol lelaki individu dan perak air pistol lelaki berpasukan : Eddy Chew. Tahniah diucakpan.

Terima kasih diatas kerjasama dan bantuan semua pihak di dalam menjayakan penyertaan ke Karnival Sukan Pelapis Negeri 02/2010.

No comments:

Post a Comment