28 January 2010

Soal Jawab Bersama Kakitangan USPTN

Blog Unit Sukan Prestasi Tinggi (USPTN) Johor diwujudkan untuk menyampaikan maklumat berkenaan aktiviti-aktiviti yang telah, sedang, dan akan dilaksanakan oleh USPTN Johor kepada pelawat-pelawat blog ini. Di samping itu, blog ini juga berfungsi sebagai wadah atau ruang kepada pelawat-pelawat untuk bertanyakan soalan kepada kakitangan USPTN Johor berkenaan fungsi, matlamat, dan juga aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh USPTN Johor khususnya.

Sepertimana yang ditanyakan oleh saudara/i Slam di ruangan kotak bual di sisi tepi blog ini;


SDO Black, yang bertanggungjawab mengendali dan menyelaras sukan Angkat Berat, Lawan Pedang, dan Pencak Silat Pelapis Negeri Johor menjawab;

Terdapat banyak perguruan atau kelab silat di Negeri Johor. Saudara/i boleh mendaftarkan diri sebagai ahli di mana-mana perguruan atau kelab yang saudara/i minat. Di daerah Johor Bahru misalnya, terdapat banyak perguruan silat seperti Gayung, Cekak, Pahlawan, Seni Golok, dan lain-lain lagi. Malah, saya yakin di Institut Pengajian Tinggi juga terdapat kelab-kelab silat yang boleh saudara/i sertai.

Namun, jika maksud pertanyaan saudara/i itu adalah bagaimana hendak menjadi atlet pencak silat Negeri Johor, maka jawabnya saudara/i haruslah menyertai pertandingan-pertandingan yang diadakan dalam Negeri Johor. Pemilihan sebagai atlet bukanlah berdasarkan kepada pendaftaran, tetapi adalah berdasarkan kepada prestasi yang ditunjukkan dalam setiap pertandingan yang disertai.

Semoga penerangan ini dapat menjawab sedikit sebanyak pertanyaan saudara/i Slam.

Terima kasih.

*Sebarang pertanyaan bolehlah diajukan melalui ruangan kotak bual, atau emel kepada kakitangan USPTN Johor sepertimana berikut:

Encik Hafiszal Tukemin - Ketua Unit USPTN Johor
hafiszal.usptn@gmail.com

SDO Zahari Zahar - penyelaras sukan Tinju, Badminton, dan Tenpin Bowling
zahari.usptn@gmail.com

SDO Siti Radziah - penyelaras sukan Berbasikal, Renang, dan Terjun
radziah.usptn@gmail.com

SDO Sabrina - penyelaras sukan Memanah, Gimnastik Artistik, dan Gimrama
sabrina.usptn@gmail.com

SDO Norasikin - penyelaras sukan Menembak, Pelayaran, dan Skuasy
norasikin.usptn@gmail.com

SDO Edzamry - penyelaras sukan Sepak Takraw, Olahraga, dan Ping Pong
edzamry.usptn@gmail.com

SDO Black - penyelaras sukan Angkat Berat, Lawan Pedang dan Pencak Silat
fierdauos.usptn@gmail.com

Cik Norashikin Hamdi - pembantu tadbir pengurusan dan pentadbiran USPTN Johor, pembantu tadbir operasi dan pengurusan Akademi Serantau Zon Selatan
asikin.cp@gmail.com

Cik Nurul Akma - pembantu tadbir kewangan
nurulakma.usptn@gmail.com

Encik Azni - pembantu tadbir perkomputeran
azni.usptn@gmail.com

Encik Ahmad Huzaimy - pembantu am rendah
amy.usptn@gmail.com

Encik Ismail - warden asrama Akademi Serantau Zon Selatan
ismailaziz.cp@gmail.com** Kami di pihak USPTN Johor mengalu-alukan sebarang komen atau pertanyaan daripada semua pelawat blog ini. Sebarang pertanyaan yang ditanyakan akan cuba dijawab sebaik mungkin, InsyaAllah.

..

No comments:

Post a Comment