30 March 2011

PROGRAM MENGENALPASTI BAKAT SUKAN TERJUN (TID) FASA 1

PROGRAM MENGENALPASTI 
BAKAT SUKAN TERJUN 
FASA 1/2011

Pada 5 April 2011 (Selasa), USPTN Johor akan menjalankan Program Mengenalpasti Bakat Sukan Terjun di sekolah-sekolah terpilih. Tujuan program ini diadakan adalah untuk mencari serta mencungkil bakat-bakat baru di kalangan pelajar sekolah rendah untuk dijadikan atlet Pelapis Sukan terjun pada masa akan datang. Program ini dijalankan setiap tahun dan seperti tahun-tahun yang sebelumnya sasaran adalah kepada pelajar yang berada di tahun 1.
Sekolah-sekolah yang terpilih untuk dijalankan program tersebut adalah seperti berikut :-
  1. SK ANGKATAN TENTERA
  2. SK LARKIN 1
  3. SK LARKIN 2
  4. SJKC FOON YEW 3
  5. SJKC FOON YEW 4
Pada program kali ini, seorang pegawai dan seorang jurulatih di bawah program Pelapis Johor akan ke sekolah-sekolah seperti di atas, dan jurulatih tersebut akan menilai keupayaan serta bakat semulajadi pelajar tersebut. Jika pelajar tersebut memenuhi kriteria seperti yang diingini, pegawai kami akan mengambil nama pelajar tersebut dan memberi surat makluman kepada ibubapa serta surat kebenaran daripada ibubapa samada membenarkan ataupun tidak anak mereka menyertai Program Mengenalpasti Bakat Fasa 2, yang akan diadakan pada 16 April 2011 di Stadiuam Tan Sri Hj Hassan Yunus. Program fasa ke-2 ini akan dijalankan oleh anggota yang didatangkan khas dari Institut Sukan Negara, Kuala Lumpur. Pada program fasa ke-2 ini pelajar akan diminta membuat beberapa ujian yang ringan bagi menguji tahap kecergasan serta kesesuaian pelajar tersebut terhadap sukan terjun. Setelah selesai program fasa ke-2 ini, pihak ISN akan mengumpul data dari ujian tersebut dan memberikan kami senarai nama pelajar yang layak dijadikan atlet Pelapis Johor di dalam sukan Terjun.

Diharap program pada kali ini mendapat sokongan dari semua pihak terutamanya sekolah-sekolah dan Unit Sukan Jabatan Pelajaran Negeri Johor, tidak lupa juga sokongan yang penuh dari kalangan ibubapa. Kepada ibubapa yang berminat untuk melibatkan anak-anak tetapi sekolah anak anda tidak tersenarai seperti di atas, anda boleh terus menghubungi pegawai kami Cik Siti Radziah Abd Sahar di talian 012-7206504 bagi membuat temujanji secara peribadi dengan pegawai dan jurulatih kami dengan membawa anak anda kepada kami. Tiada halangan dari pihak kami jika ibubapa mamberi 100% komitment terhadap sukan ini.

Sekian, terima kasih.


No comments:

Post a Comment